« terug naar vorige pagina

Afspraak annuleren

Annuleren graag uiterlijk 24 uur van tevoren via het portaal of telefonisch

Annuleren kan 24 uur per dag via het portaal of telefonisch (optie 3 in het menu).
Wij verzoeken u vriendelijk om bij verhindering uiterlijk 24 uur van tevoren uw afspraak af te zeggen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats gepland worden. Als u niet afzegt wordt u gewoon verwacht en wordt uw plaats in het spreekuur niet benut. Hiermee gaat onnodig tijd verloren. Deze verloren tijd gaat ten koste van andere patiënten die ook graag een afspraak willen maken. Uiteraard kan er sprake zijn van overmacht. Daar hebben wij alle begrip voor.

Een afspraak bij de praktijkondersteuner dienst uiterlijk twee werkdagen van tevoren geannuleerd te worden. Dit zijn namelijk afspraken van 20 minuten tot soms wel een uur, die ruim van tevoren ingepland worden en niet zo gemakkelijk weer ingevuld worden bij late annulering.

Wat gebeurt er wanneer u niet (tijdig) afzegt?

Bij niet opdagen zonder afzeggen krijgt u in uw medisch dosser een aantekening NVZB (niet verschenen zonder bericht). Als u dan een nieuwe afspraak maakt en weer zonder af te zeggen niet op het spreekuur komt, zullen wij het wegblijftarief voor deze afspraak declareren. Deze kosten worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Het wegblijftarief is €25 voor een consult bij de huisarts, €50 voor een lange afspraak en €75 voor een afspraak bij de praktijkondersteuner.