« terug naar vorige pagina

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

U kunt voor het maken van een afspraak de praktijk bellen tussen 8.00 – 11.00 uur en 13.30 – 16.00 uur.

Voor het goed plannen van het spreekuur is het nodig dat de assistente weet wat de reden is waarom u een afspraak wilt. Dit heet Triage.

Wij verzoeken u zo veel mogelijk ’s morgens te bellen voor afspraken en ’s middags voor uitslagen. Indien u dezelfde dag nog een afspraak wilt, adviseren wij u voor 9 uur te bellen aangezien het spreekuur snel vol loopt.

U kunt ook online een afspraak maken via het patiëntenportaal.

Meer tijd

Een consult duurt 10 minuten en is bedoeld voor 1 klacht. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er dan rekening mee houden in onze agenda. Wij kunnen geen afspraken inplannen langer dan 20 minuten.

Annuleren

Annuleren graag uiterlijk 24 uur van te voren.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij verhindering uiterlijk 24 uur van tevoren uw afspraak af te zeggen. Een andere patiënt kan dan in uw plaats gepland worden. Als u niet afzegt wordt u gewoon verwacht en wordt uw plaats in het spreekuur niet benut. Hiermee gaat onnodig tijd verloren. Deze verloren tijd gaat ten koste van andere patiënten die ook graag een afspraak willen maken. 

Uiteraard kan er sprake zijn van overmacht. Daar hebben wij alle begrip voor.

Een afspraak bij de praktijkondersteuner dienst uiterlijk twee werkdagen van tevoren geannuleerd te worden. Dit zijn namelijk afspraken van 20 minuten tot soms wel een uur, die ruim van tevoren ingepland worden en niet zo gemakkelijk weer ingevuld worden bij late annulering.

Wat gebeurt er wanneer u niet (tijdig) afzegt?

Bij niet opdagen zonder afzeggen krijgt u in uw medisch dosser een aantekening NVZB (niet verschenen zonder bericht). Als u dan een nieuwe afspraak maakt en weer zonder af te zeggen niet op het spreekuur komt, zijn wij gerechtigd het wegblijftarief voor deze afspraak te declareren. Deze kosten worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Het wegblijftarief is €25 voor een consult bij de huisarts, €50 voor een lange afspraak en €50 voor een afspraak bij de praktijkondersteuner.